2012 m. balandžio 5 d., ketvirtadienis

Gėlės – pati geriausia dovana


Artėja mylimo žmogaus šventė, bet reikia išvykti? Tai katastrofa, tačiau galima padaryti ir taip, kad ji nebūtų tokia skaudi. Tereikia tik pasitelkti į pagalbą vieną itin gražų ir malonų dalyką. Turbūt nesunku atspėti, kad toks dalykas yra gėlės – paprastos ar puokštė, padovanotos būtent tą šventinę dieną. Gėlės yra pati geriausia dovana daugeliui žmonių, bet ar žinote, kodėl?

Dauguma žmonių įsivaizduoja, kad šventės proga reikia būtinai dovanoti brangias ir vertingas dovanas. Tai dėl mūsų visuomenės sudarytų ir palaikomų stereotipų. Psichologai aiškina, kad dovana ir jos įteikimas yra dėmesio parodymas. Tai, ar dovanos kaina yra 25 litai ar 500 litų, pačio įteikimo momentu nėra visiškai svarbu. Svarbiausias yra pats dovanos įteikimas ir jos pristatymas. Dėl šios priežasties gėlės ir taurūs gėrimai yra vieni iš populiariausių dovanų. Po to, kai dovana yra įteikiama ir emocinį įspūdį pakeičia protas, jubiliatas gali pradėti svarstyti, kiek ta dovana kainavo, lyginti su kitomis ir t.t. Bet kuriuo atveju, įspūdis jau padarytas ir žmogus tai suvokia.

Gėlės dažniausiai dovanojamos moterims dėl kelių priežasčių. Viena jų – platesnis atpažįstamų spalvų spektras. Moksliškai įrodyta, kad moteris skiria daugiau spalvų nei vyras, todėl vyro perkama puokštė gali jam pasirodyti ne itin išvaizdi, tačiau moteriai su platesniu estetiniu suvokimu gėlės bus labai gražios ir suteiks didelį emocinį pasitenkinimą (katarsį). Kita svarbi priežastis – stereotipas, kad visoms moterims patinka gėlės. Šis stereotipas dažnai priveda prie komiškų situacijų, nes moterys paprastai turi savo mėgstamas gėles ir spalvas, tad jas sumaišius galimi įvairūs nesusipratimai ir net kivirčai. Trečia svarbi priežastis – moters požiūris į gėles, kaip dovaną. Vienoms gėlių puokštė atstoja dovaną, kitoms tai priedas prie dovanos, trečioms gėlių puokštės nereikia iš viso, tačiau gėlių vazonėlis suteiktų itin daug džiaugsmo. Visi šie momentai turėtų būti žinomi, arba bent apsvarstomi, prieš renkantis gėles.

Gėlės įteikimas būnant toli taip pat nėra paprastas procesas. Užsakymas yra paprastas, tačiau reikia tiksliai žinoti, kad gėlės bus pristatytos, kad iš karto būtų galima paskambinti ir dar neatslūgus emocijoms mylimą žmogų pasveikinti bent balsu. Dabartinės technologijos leidžia vaizdo skambučius, todėl šis skambutis tikrai turėtų dar labiau pradžiuginti jubiliatą. Gėlės įteiktos, jubiliatas pasveikintas, na, o paprastą dovaną galima atsiųsti ir paštu kitą dieną.

Taigi, jei ir negalite pats įteikti šios dovanos labai nesisielokite ir palikite šį darbą profesionaliems floristams. Jie pasiųs kurjerį, kuris įteiks jūsų užsakytas gėles jūsų mylimam ir gerbiamam žmogui nustatytu laiku.

1 komentaras:

  1. Man labai patinka tokios paslaugos kaip geles i namus . Pats dažnai keliauju, todėl merginą nustebinti galiu užsakęs gėles internetu. :)

    AtsakytiPanaikinti