2012 m. balandžio 4 d., trečiadienis

Gėlių pristatymas


Filmuose ne kartą esame matę scenas, kai į namus ar biurą uniforma pasipuošęs vyrukas atneša puokštę gėlių nuo nepažįstamo arba pažįstamo gerbėjo. Ne veltui tai rodoma filmuose, nes gėlių pristatymas į namus ar darbą moteriai atrodo labai romantiškas ir malonus dalykas. Gaila, kad nerodo, kaip gėlės pristatomos vyrams ;)

Gėlės į namus – rimtas verslas. Čia viskas veikia panašiai kaip picerijoje – gaunamas užsakymas, suformuojama puokštė, atvažiuoja automobilis ir veža nurodytu adresu tam tikru laiku. Gėlių pristatymas – atsakingas procesas, nes pavėlavus pristatyti gali kilti įvairių nesusipratimų ir nesklandumų. Picą galima pakeisti kita, o gėlės ilgą laiką negali laukti ir trankytis automobilio bagažinėje. Lietuva yra šalto oro šalis, kur gėlėms sąlygos nepalankios yra 9 mėnesius per metus. Dėl šios priežasties pristatyti gėles yra ne tik sudėtinga, bet ir mažėja jų pasirinkimas. Yra ne viena rūšis gėlių, kurios yra lepios, tad bet koks ilgesnis palaikymas be vandens ar vėsiu oru gali sugadinti visą puokštę.

Gėlių pristatymas pas mus vykdomas didelių ir rimtų floristikos salonų, kurie gali sau leisti investuoti į specialiasišvežiotojų uniformas, automobilius ir visą logistiką. Kas dieną iš Olandijos į Lietuvą atvykstą ne po vieną sunkvežimį su ką tik nuskintomis šviežiomis gėlėmis. Kai kurios rūšys net atgabenamos lėktuvais iš egzotiškų šalių. Tai tik dar kartą įrodo, koks gėlių verslas yra rimtas ir patikimas.

Gėlių pristatymas mylimam žmogui tik atrodo gana paprastai, bet iš tiesų yra kur kas sudėtingesnis. Tai reiktų prisiminti svarstant apie kainą. Lauko gėlių priskinti nieko nekainuoja, tik kažin ar sugebėsite sukuti tinkamą puokštę, ir ar tas vaikiščias, kuriam už pristatymą davėte 5 litus tą puokštę tikrai nuneš nurodytu adresu?.. Šioje srityje geriau pasitelkti profesionalus, kurių pasirinkimas didmiesčiuose yra gana nemažas.

Gėlių pristatymas įmanomas ir visoje Lietuvoje. Pavyzdžiui salonas Florisima pristato puokštes visoje šalyje, nes turi savo atstovybes visuose didžiuosiuose miestuose. Taip pat gėlės į namus pristatomos tik tam tikru laiku – nuo 8 ryto iki 8 vakaro. Vidurnaktį gėles mylimajai, deja, teks įteikti pačiam užsakovui.

1 komentaras:

  1. Gėlių pristatymas į namus ne tik puiki verslo sritis, bet ir nuostabus būdas pradžiuginti artimą ir mylimą žmogų. :)

    AtsakytiPanaikinti